Geen hinder voor de Tour

ROTTERDAM, 3 JULI. De Tour de France ondervindt vooralsnog nauwelijks hinder van de wegblokkades in Frankrijk.

Alle ploegen zijn in de Spaanse startplaats San Sebastian aangekomen en beschikken over hun materiaal. Dat heeft de persdienst van 's werelds grootste wielerronde vanmorgen bekendgemaakt. Het team van Jan Gisbers (PDM) zei “geheel compleet” te zijn. De materiaalwagen van Jan Raas (Buckler) bereikte Noord-Spanje na een omweg van 400 kilometer over sluipwegen. Aan de uitrusting van de formatie van Cees Priem (TVM) is vanmorgen als laatste onderdeel de VIP-bus toegevoegd. Die is twee dagen onderweg geweest.

Bij de Franse Formule 1-autorace die komende zondag in Magny-Cours wordt gereden, kwamen de monteurs van Ferrari door de wegblokkades met vertraging aan. Zij zijn met motorfietsen van de wegen opgehaald. De Grand-Prixrace vlakbij de stad Névers, waar de Franse premier Bérégovoy burgemeester is, kan gewoon doorgaan.