Afscheid bondscoach Platini

ROTTERDAM, 3 JULI. Kort na de aanwijzing van Frankrijk als organisator van de eindronde van het WK in 1998 maakte de Franse bondscoach Michel Platuni bekend dat hij zijn ontslag heeft ingediend.

Aanleiding was de matige prestatie van zijn ploeg bij het EK in Zweden, waar het team door een nederlaag tegen Denemarken het toernooi snel moest verlaten. “Ik neem ontslag, het is voorbij”, verklaarde Platini gisteren in de Zwitserse stad tijdens een persconferentie. “Het moment is misschien niet zo goed gekozen, maar ik liep al langer met het idee in mijn hoofd. Ik weet nog niet wat ik ga doen.”

Platini beëindigde in 1987 zijn loopbaan als voetballer. Hij werd op 1 november 1988 benoemd tot opvolger van Michel Hidalgo. Onder zijn leiding miste het Franse elftal de kwalificatie voor het WK Italië. In de aanloop naar Zweden waren de prestaties aanmerkelijk beter. Frankrijk leverde in de kwalificatieduels geen punt in en behoorde daardoor tot de favorieten voor de titel.