Rietwood Studio's

Vroeger heette de filmafdeling van de Gerrit Rietveld Academie in Amsterdam VAV ("Voorheen Audio Visueel").

In 1988 werden er de Rietwood Studio's opgericht, de weidse benaming voor een workshop van aspirant-filmmakers. Oorspronkelijk gericht op beeldende kunst en experimentele film, produceert Rietwood steeds meer films met een verhalend aspect. De negen eindexamenprodukties van dit jaar, geregisseerd door Marc de Cloe, Elsbeth Dijkstra, Guido van Gennep, Harco Haagsma, Alex Palmboom, Annette Oosterhuis, Fiona Tan en Ida Lohman, variëren in lengte van twee en een half tot 21 minuten. Het hele programma duurt anderhalf uur en is deze hele week in Kriterion te zien. Rietwood waarschuwt maar een keer: “Aan oud-Holland drama en tv-tijdvulling bieden de Rietwood Studio's geen onderdak. Anders dan bij de officiële Film en Televisie Academie doet de vertrutting bij de Rietwood Studio's niet reeds tijdens de opleiding haar intrede, maar (in incidentele gevallen) pas rond het 43ste werkjaar. U bent gewaarschuwd.” Rietwood in Kriterion, Roetersstraat 170, Amsterdam. Dag 20u Inl 020-6231708