"Politieacademie in Apeldoorn sluiten'

DEN HAAG, 2 JULI. Hoofdcommissaris J. Wiarda van de gemeentepolitie Utrecht vindt dat de politieacademie in Apeldoorn kan worden opgeheven.

“De opleiding heeft zijn langste tijd gehad. De docenten hebben onvoldoende talent. De directie kent de markt niet. Leerlingen komen alleen om het diploma te halen en te overleven”, zei Wiarda gisteravond in NOS Laat. De politieacademie sluit volgens Wiarda niet aan bij de praktijk. De plaats van de academie moet volgens hem worden ingenomen door een post-academische opleiding. Volgens criminoloog C. Fijnaut wordt op de politieopleiding in Apeldoorn het niveau van een academische opleiding niet gehaald. Fijnaut heeft begrip voor commissaris Nordholt van Amsterdam, die onlangs over afgestudeerden zei: “Ze mogen wel komen, maar zullen het politievak bij ons van onderafaan moeten leren.”