"Names' Lloyd's komen opnieuw op voor groot verlies

De grootste verzekeringsmarkt in de wereld, Lloyd's of London, heeft vier- tot vijfduizenden "Names' gevraagd met nog eens 307 miljoen pond (ruim één miljard gulden) over de brug te komen.

Dat is bekendgeworden na een vergadering van Lloyd's Council die verantwoordelijk is voor het reilen en zeilen van de verzekeringsmarkt.

De vraag om de kapitaalinjectie is de vierde op rij. De voorgaande drie keer vroeg Lloyd's om in totaal ongeveer 300 miljoen pond. Over 1989, het laatste jaar waarover de cijfers al bekend zijn, leed Lloyd's een verlies van 2,06 miljard pond (6,75 miljard gulden).

De nieuwe geldinjectie moet worden opgebracht door zeven syndicaten. Deze syndicaten hebben door enorme tegenvallers de laatste jaren bijna 500 miljoen pond (ruim 1,6 miljard gulden) verloren. Een syndicaat bestaat uit zogenoemde "Names', welgestelde personen die met hun vermogen garant staan voor de verzekeringsrisico's en hun belangen laten behartigen door een assurantie-agent. De vier- tot vijfduizend "Names' hebben tot eind juli de tijd om het geld op tafel te leggen.