MANGOTAART

1 blik croissantdeeg

of 1 rol bladerdeeg

500 gram mango's

100 gram suiker

1 theelepel kaneelpoeder

25 gram boter

Schil de mango's en snijd ze om de pit heen in plakken. Haal het croissantdeeg uit het blik en bedek de bodem van een met een beetje boter of olie ingesmeerde taartvorm van ca. 20 cm doorsnee met dit deeg. Zorg dat ook de opstaande rand van de vorm voor de helft met het deeg wordt bedekt. Druk de naden in de deeglapjes aan. Dit laatste hoeft niet te gebeuren als gebruik wordt gemaakt van een rol bladerdeeg. In verschillende supermarkten zag ik in koelvitrines deze rollen, die een lap deeg van 21 x 42 cm opleveren, liggen.

Leg de mangoplakken op het deeg en strooi er kaneelpoeder op. Bak de taart in ca. 25 minuten in een voorverwarmde oven van 180ß8 celsius. Het deeg moet lichtbruin en knapperig gebakken zijn. Smelt in een koekepan de boter en roer hier de suiker doorheen. Er ontstaat nu een lichtbruine caramel die over de taart gegoten wordt.

    • Anne Scheepmaker