Kampioenen falen

Keniaanse olympische- en wereldkampioenen hebben het massaal laten afweten bij de olympische atletiek selectiewedstrijden in Nairobi.

Moses Kiptuani, wereldkampioen op de 3000 meter steeple, eindigde als vierde in 8.30,8, achttien seconden achter Mathew Birir. Peter Koech, houder van het wereldrecord, gaf halverwege op. Ook Julius Kariuki, olympisch kampioen in Seoul, kwam niet in de uitslag voor. Op de 800 meter legden Billy Konchellah en Paul Ereng, respectievelijk wereld- en olympisch kampioen op deze afstand, het af tegen William Tanui (winnaar in 12.45.1), Nixon Kiprotich en Robert Kibet. Andere verrassingen waren de opgave van John Ngugi, vijfvoudig wereldkampioen cross-country, en Moses Tanui, wereldkampioen op de 10 kilometer. Alleen Yobes Ondiecki, vorig jaar in Tokio de snelste op de 5000 meter, hield zich staande. Hij won in 13.34.1. De Kenianen vaardigen de eerste drie van elk loopnummer af.