Foto: WIMBLEDON - Michael Stich knielt ...

Foto: WIMBLEDON - Michael Stich knielt ontgoocheld op het heilige gras van Wimbledon.

De Duitser, titelverdediger bij het Londense toernooi, liet zich gisteren in de kwartfinale zonder al te veel verzet van de baan vegen door Pete Sampras: 6-3, 6-2 en 6-4. “Op gras komt strategie er niet aan te pas. Je moet zorgen dat je eerste opslag binnen de lijnen is, dat je een goede volley hebt en elk breekpunt binnenhaalt”, zei de Amerikaan Sampras na afloop. Stich klaagde over de slechte conditie van de baan. Die was nat, een beetje glad en riskant. Tegen de arbiter zei Stich dat hij bang was daardoor geblesseerd te raken. Behalve Stich verdween ook topper Stefan Edberg van het toneel. Goran Ivanisevic, de opslagmachine uit Kroatië, was hem te machtig. Ivanisevic had tot gisteren op het toernooi al 100 aces geslagen. Tegen Edberg kwamen er nog eens 33 bij. “Het zijn maar 33 aces”, reageerde de Kroaat na afloop van zijn met 6-7, 7-5, 6-1, 3-6 en 6-3 gewonnen partij. “Dat is niet zo goed.” (Foto NRC Handelsblad/Freddy Rikken)