Beursgang aandelen Britse Telegraph vrijwel mislukt

De plaatsing van 26 miljoen aandelen (tegen 325 pence) van het Britse krantenbedrijf Telegraph, dat de kranten Daily Telegraph en Sunday Telegraph uitgeeft, is geen succes geworden.

Niet meer dan 16 miljoen aandelen of 61,5 procent zijn geplaatst bij beleggers. De resterende 10 miljoen aandelen blijven - zoals dat in beursjargon wordt genoemd - “op de plank liggen” bij de financiële instellingen die de plaatsing hadden gegarandeerd.

Volgens het krantenconcern waren vorige week al 13 miljoen aandelen geplaatst bij financiële instituten in Canada en Groot-Brittannië. Het beleggend publiek en de staf van het dagbladconcern hebben op ruim 3 miljoen aandelen ingeschreven. De Telegraph was voor 87 procent in handen van de uitgeversgroep Hollinger Inc, waarvan de Canadese uitgever Conrad Black de eigenaar is. Dit is nu teruggebracht tot 68 procent.