Gedaanteverwisseling van Becker

LONDEN, 1 JULI. Boris Becker, over wiens vorm voor het begin van Wimbledon grote onzekerheid bestond, heeft zich gisteren overtuigend geplaatst voor de kwartfinales. Nadat maandagavond de partij tegen de Zuidafrikaan Wayne Ferreira bij 2-2 was afgebroken, had hij slechts negentien minuten nodig om de vijfde set met 6-1 winnend af te sluiten.

Hij brak Ferreira's eerste opslagbeurt, deed dat ook nog eens met één van zijn ongeëvenaarde backhand passeerslagen in de voorlaatste game. De Duitser die tijdens het toernooi zijn eigen coach is (hij laat zich enigszins bijstaan door speler Eric Jelen), had het zich een dag eerder moeilijk gemaakt door in de tiebreak van de vierde set een matchpunt onbenut te laten. Na 3-6, 6-3, 6-4 en 6-7 werd de match afgebroken. Ferreira, winnaar van het grastoernooi van Queens en beschouwd als gevaarlijke outsider op Wimbledon, was verbluft van de gedaanteverwisseling die Becker in een nacht had ondergaan. “Dat is iets wat hem de speler maakt die hij is.”