EXOTISCHE KIP

Gebruik maïskipfilets voor dit pittige en gekruide gerecht, omdat die voldoende smaak hebben en stevig genoeg zijn om de weelde van de complexe saus te dragen.

Voor 4 personen:

4 kipfilets (2 hele)

2 tenen knoflook, fijngehakt

3 eetlepels vers citroensap

2 theelepels gemberpoeder

2 theelepels geelwortel

1 theelepels nootmuskaat

2 theelepels gemalen koriander

1 theelepel paprikapoeder

snuf cayennepeper

2 theelepels garam masala

1 theelepel kaneel

snufje saffraanpoeder

1,25 deciliter zure room

Laat de kipfilets in een mengsel van knoflook, citroensap, gember, geelwortel, nootmuskaat, koriander, paprikapoeder, cayennepeper, garam masala, kaneel en saffraanpoeder één nacht marineren.

Schik de filets naast elkaar in een magnetronschaal en leg er het deksel op. Zet de schaal circa 12-14 minuten in de magnetron op 100 procent (650 watt). Giet er de zure room over en zet de schaal terug in de magnetron en laat circa 2 minuten koken op 100 procent.