CNV-voorzitter wilde NU'91 niet krenken

UTRECHT, 1 JULI. CNV-voorzitter A.A. Westerlaken blijft categorale organisaties als de vakbond voor verplegenden en verzorgenden NU'91 kwalificeren als “bloedzuigers met een vampiersmentaliteit”.

Maar het is niet zijn bedoeling geweest deze organisaties of hun leden te krenken. “Voor zover organisaties of personen zich toch door mijn woordkeuze gekwetst of beledigd voelen, betreur ik dat zeer”, aldus Westerlaken gisteren in een schriftelijke verklaring. Westerlaken opende tijdens een bijeenkomst van zijn vakcentrale op 20 juni de aanval op categorale vakorganisaties, die hij ervan betichtte slechts oog te hebben voor de belangen van de eigen achterban. NU'91 nam daar aanstoot aan en dreigde de CNV-voorzitter met een kort geding. Overleg tussen advocaten van beide organisaties leidde tot Westerlakens verklaring gisteren. NU'91 liet weten met de verklaring genoegen te nemen.