Sunset Boulevard volgende musical van Lloyd Webber

LONDEN, 30 JUNI. Andrew Lloyd Webber, de meest succesvolle musicalmaker aller tijden, baseert zijn volgende musical op Sunset Boulevard, de uit 1950 daterende film van Billy Wilder, waarin Gloria Swanson een ster uit de tijd van de stomme film speelde die een mislukte scenarioschrijver in haar huis opneemt.

De show gaat volgend jaar mei in première; de rolbezetting is nog onbekend.

Op dit moment worden in Londen nog vier musicals van Lloyd Webber elke avond gespeeld: Starlight Express, The Phantom of the Opera, Cats en Joseph and the Amazing Technicolor Dreamcoat. De vijfde en meest recente, Aspects of love, is vorige week na drie jaar van het repertoire verdwenen wegens teruglopende bezoekcijfers. Ook andere musicals zijn slachtoffer geworden van de recessie en het mooie weer, waaronder twee shows die in maart in première gingen en nu als verliespost zijn afgeschreven: de miljoenenproduktie Moby Dick en de show The Cotton Club van de Nederlandse producent Henk van der Meyden.