Philips geeft warrants uit voor 125 miljoen gld

ROTTERDAM, 30 JUNI. Philips gaat 20 miljoen warrants uitgeven tegen een uitoefenprijs van 34 gulden. De warrants zijn bedoeld om de minderheidsaandeelhouders van het Belgische video-verhuurbedrijf uit te kopen. In de loop van donderdag zal het bij de uitgifte behorende prospectus worden uitgebracht. Dan wordt ook notering van de “warrants Philips 1992” aangevraagd aan de Amsterdamse effectenbeurs. Dit heeft Philips vanmorgen bekend gemaakt.

Philips nam vorig jaar 51 procent van de aandelen Superclub over. In mei van dit jaar bereikte het concern overeenstemming met de resterende aandeelhouders over de liquidatie van Superclub. Philips neemt, na overdacht van de resterende aandelen in het videoverhuurbedrijf, de bezittingen van Superclub over.

Warrants zijn kooprechten op nieuw door een onderneming uit te geven aandelen. Voor elk aandeel Superclub ontvangen de voormalig aandeelhouders twee warrants. Een bankensyndicaat, dat bestaat uit Credit Suisse First Boston, ABN Amro, en de Belgische banken Kredietbank en Bank Brussel Lambert, heeft zich bereid verklaard de warrants aan te kopen voor 220 franc (12,10 gulden). Daarmee heeft de uitgifte van de warrants een onderliggende waarde van ruim 120 miljoen gulden. De looptijd van de “warrants Philips 1992” geldt van 1 september 1992 tot 1 juli 1998. De in de toekomst uit te geven, onderliggende aandelen van de warrants vertegenwoordigen 6,5 procent van het aandelenkapitaal van Philips. Op de effectenbeurs reageerde de koers van Philips met een geringe daling van 4 dubbeltjes naar 30,30 gulden.