Martinair ook niet naar Zuid-Afrika

Ook Martinair ziet geen heil in vluchten naar Zuid-Afrika. Evenals Transavia heeft nu ook Martinair besloten om niet op Zuid-Afrika te vliegen.

Volgens president-directeur Martin Schröder van Martinair Holland zijn er teveel beperkingen in de onlangs door de Zuidafrikaanse regering verstrekte vergunning voor chartervluchten. Dit maakt het onrendabel om naar Zuid-Afrika te vliegen, zegt hij. De aan Martinair verleende tijdelijke vergunning geldt voor twee vluchten voor Kerstmis van dit jaar naar Zuid-Afrika en twee vluchten vanuit dat land na nieuwjaar 1993. Dat betekent volgens Schröder dat Martinair en Transavia alleen met passagiers heen mogen vliegen, terug leeg moeten vliegen en vervolgens later met lege vliegtuigen naar Zuid-Afrika moeten om de passagiers weer op te halen.