Leider PLO in Libanon vermoord

SIDON, 30 JUNI. Anwar Mardi, de commandant van de Palestijnse guerrilla-organisatie Al-Fatah en hoogste PLO-vertegenwoordiger in Libanon, is vanochtend doodgeschoten in Sidon, de belangrijkste stad in het door het regeringsleger gecontroleerde deel van Zuid-Libanon.

De BMW van Mardi werd door met machinegeweren gewapende mannen in een hinderlaag gelokt en beschoten. De BMW stopte nadat twee lijfwachten van Mardi waren gewond. Een van de mannen naderde de auto en vuurde met een pistool vijf keer op Mardi. Hij overleed nadat hij naar een ziekenhuis was overgebracht. Het Libanese leger is op zoek naar de daders.

Dit jaar zijn al verscheidene Palestijnse guerrillaleiders in Libanon vermoord. Hoewel de Palestijnen zelf Israel de schuld geven, wijzen Libanese veiligheidsfunctionarissen op een inter-Palestijnse machtsstrijd. (AFP, Reuter)