Katrin Krabbe

De Duitse atletiekbond (DLV) zal zich neerleggen bij het besluit dat de arbitragecommissie van de Internationale Atletiek Unie zondag in Londen heeft genomen.

De DLV erkende gisteren te zijn afgetroefd door de IAAF, die Krabbe, Silke Möller en Grit Breuer vrijsprak van dopingfraude. De Duitse bond liet weten het drietal voor te dragen voor de Spelen van Barcelona. “Krabbe is al zeker van een plaats in de estafetteploeg”, zei een woordvoerder. “Maar er zal zeker een plaatsje op de 100 en 200 meter voor haar worden ingeruimd.” Krabbe verklaarde na haar terugkeer in Duitsland nog niet te weten of zij in Barcelona zal starten.

De Amerikaanse atlete Gwen Torrence, tijdens de wereldtitelstrijd in Tokyo op beide sprintonderdelen tweede, reageerde gisteren teleurgesteld op de vrijspraak. “We weten allemaal dat zij de zaak heeft geflest”, verklaarde Torrence, in New Orleans winnares van de 100 en 200 meter bij de selectiewedstrijden. “Die vrijspraak is voor mij volstrekt onbegrijpelijk.”