Hirsch Ballin bezoekt het "Perron 0'

ROTTERDAM, 30 JUNI. Minister Hirsch Ballin (justitie) legde gisteren een bliksembezoek af aan Perron 0, het opvangcentrum voor verslaafden naast Centraal Station Rotterdam. Hij werd vergezeld door burgemeester Peper (rechts), korpschef Hessing (links) en districtschef Brekelmans van het bureau centrum. Een week geleden kon de politie hier ternauwernood een confrontatie tussen een groep mariniers en verslaafden voorkomen.

Volgens de minister is het vooral van belang de handel in drugs rond het station te bestrijden. Hirsch Ballin merkte op dat de Amsterdamse politiecommissaris Nordholt zich “met alle mogelijke nuances heeft uitgedrukt” over de actie van de mariniers. Nordholt zei zondag in het televisieprogramma Het Capitool dat de mariniers een belangrijk signaal uit de samenleving hadden gegeven. “Er zijn maatregelen nodig, al moeten die niet van de mariniers komen”, aldus Hirsch Ballin. (Foto Jerry Lampen)