Eerste kwartaal zet ASM op verlies

ASM (Advanced Semiconductor Materials) International uit Bilthoven, toeleverancier aan de halfgeleiderindustrie, waarvan de aandelen op de elektronische NASDAQ-beurs in New York worden verhandeld, heeft over de eerste drie maanden van dit jaar een verlies geleden van 10,3 miljoen gulden (1,39 gulden per aandeel).

Vorig jaar was er over die periode een winst van 4,3 miljoen gulden (58 cent per aandeel). De omzet verminderde van 92 miljoen tot 84,8 miljoen gulden. Zolang de investeringen in apparatuur voor de vervaardiging van halfgeleiders gedrukt blijven, verwacht bestuursvoorzitter A. H. del Prado van ASM geen verbetering van betekenis in de orderontvangst voor apparatuur voor de verwerking van (silicium)wafels.

In de orderboeken stond eind maart voor 201 miljoen gulden, vergeleken met 178 miljoen gulden drie maanden eerder.