Drie recente romans deze zomer verfilmd

AMSTERDAM, 30 JUNI. Deze zomer vinden opnamen plaats voor drie speelfilms naar recente Nederlandse romans: De nietsnut van Frans Kellendonk, De kleine blonde dood van Boudewijn Büch en Vals Licht van Joost Zwagerman. Kellendonks in 1979 verschenen vertelling wordt door Ab van Ieperen verfilmd onder de titel Identikit, de naam van het bouwpakket waarmee de politie tekeningen laat maken van personen op grond van getuigenverklaringen. De in 1990 overleden auteur schreef mee aan het scenario van Van Ieperen, die eerder enkele korte en een middellange film maakte naast zijn journalistieke werk voor Vrij Nederland.

De hoofdrollen in Identikit, geproduceerd door Shooting Star Filmcompany, worden vertolkt door Pierre Bokma, Willem Nijholt, Marjon Brandsma en Ramses Shaffy.

Theo van Gogh is deze week begonnen met de opnamen van Vals Licht naar Joost Zwagermans dit jaar voor de AKO-prijs genomineerde gelijknamige roman. Producent Matthijs van Heyningen noemt Van Goghs eerste film sinds Loos (1989) “een erotische thriller over de prostitutie (...), de grootste subcultuur in Nederland”. Het scenario is van de hand van de regisseur en Henri de By. De hoofdrollen worden vertolkt door de debuterende Ellik Bargai en de in Zweden wonende Nederlandse ster Amanda Ooms, die al in verschillende internationale films te zien was.

Niet bekend