Hunter Douglas in herstel op saaie beurs

AMSTERDAM, 29 JUNI. De aandelenkoersen op de Amsterdamse effectenbeurs begonnen de week vandaag lager. Bij kleine omzetten viel vooral de daling van Hoogovens op. Hunter Douglas kon zich na de grote koersval vorige week iets herstellen.

AMSTERDAM De EOE-index, die de week vrijdag afsloot op 303,20, stond om 13.00 uur op een verlies van 0,75 punt. Handelaren omschreven de markt vanmorgen als “saai en leeg”. Bij de hoofdfondsen viel alleen de verdere koersval van Hoogovens op. Hunter Douglas, waarvan de koers vorige week 13 procent kelderde nadat veel banken en commissionairs hun winstverwachting voor het concern naar beneden hadden bijgesteld, trok 1,70 gulden aan. Het concern herhaalde dat de winst over het lopende boekjaar hoger zal uitvallen dan de winst van 1991.

LONDEN Na een slappe opening trokken de aandelenkoersen in Londen in de loop van de morgen steeds verder aan. Het FT-100-koersgemiddelde, dat vrijdag 23,2 lager sloot op 2.534,1, stond omstreeks het middaguur op een winst van 13,7 punten.

FRANKFURT De aandelenkoersen in Frankfurt noteerden vanmorgen iets hoger. Het Dax-30-koersgemiddelde, dat vrijdag 10,76 lager sloot op 1.754,13, stond omstreeks het middaguur op een winst van 6,47 punten.

TOKIO De aandelenkoersen op de beurs in Tokio sloten vandaag lager. Het Nikkei-225-koersgemiddelde sloot 71,46 punten lager op 15.741,27, een koersdaling van 0,45 procent. Daarmee kwam de Nikkei-index op het laagste punt sinds 73 maanden.