Frankfurter Allgemeine

Afgunst en ergernis omdat hij de show heeft gestolen, zouden het oordeel over het bezoek van president Mitterrand aan Sarajevo niet moeten vertroebelen. Geen andere staatsman was het verboden zo'n actie eerder te ondernemen. Als de reis van Mitterrand de door Servische agressie in het nauw gedreven moslims en Kroaten in Sarajevo blijvend helpt, mag Frankrijk, mag ook Mitterrand persoonlijk zich daarop laten voorstaan.

(...) Maar nu al is duidelijk dat de Franse president een ernstige fout beging toen hij besloot in Sarajevo ook de Servische bevelhebbers te ontmoeten. Als Frankrijk Servië iets heeft mee te delen, kan het zich wenden tot de regering in Belgrado. Een gesprek van de Franse president met de Servische generaal in Sarajevo is een klap in het gezicht van Bosnische staat, die vecht voor zijn leven