EK voetbal

Het EK in Zweden heeft een record-winst opgeleverd van ruim 63 miljoen gulden.

Het organiserende land krijgt twaalf miljoen gulden. Na aftrek van alle kosten hoopt de Zweedse bond iets meer dan drie miljoen gulden aan het evenement over te houden. De KNVB verdiende ruim zes miljoen gulden aan het EK. De meeste inkomsten kwamen uit de televisierechten, reclameborden en overige commerciële activiteiten. Het gemiddeld aantal toeschouwers per wedstrijd was 28.733. Het totaal aantal toeschouwers (431.000) was minder dan bij het vorige EK in 1988 in Duitsland: 935.681. De gouden schoen voor de beste Europese schutter gaat naar Brolin en Dennis Bergkamp, die in vier wedstrijden elk driemaal scoorden. Frank Rijkaard en Bergkamp maken deel uit van het all-star team. Het “ere-team” ziet er als volgt uit: Schmeichel (Den), Kohler (Dui), Olsen (Den), Eriksson (Zwe), Andersen (Den), Hässler (Dui), Rijkaard (Ned), Bergkamp (Ned), Tomas Brolin (Zwe), Povlsen (Den) en Laudrup (Den).