Directeuren Rood Testhouse leggen hun functies neer

ROTTERDAM, 29 JUNI. De directeuren en oprichters van elektronicabedrijf Rood Testhouse uit Heerde hebben op eigen verzoek hun functies neergelegd. Dat heeft de raad van commissarissen van de onderneming bekendgemaakt.

Het vertrek van J.H. Bijsterbosch en J.A. Weishaupt zou losstaan van de recente financiële problemen van de onderneming. Gezien de internationale expansie van het bedrijf achten de commissarissen “een internationaal samengesteld management meer geëigend”, aldus een verklaring.

Bijsterbosch, die zijn vertrek al eerder aankondigde, zal toetreden tot de raad van commissarissen. Weishaupt blijft als adviseur aan de onderneming verbonden.

Het afgelopen jaar voerde het bedrijf een ingrijpende herstructurering door die er toe leidde dat het verlies van bijna 9 miljoen gulden in 1990 werd gereduceerd tot een verlies van ruim 400.000 gulden vorig jaar. Het bedrijf beraadt zich op nieuwe herstructureringsmaatregelen. “We moeten binnen afzienbare tijd iets aan onze schaalgrootte doen”, aldus een woordvoerder.“We moeten dit jaar weer een positief resultaat laten zien”.

De directeuren-oprichters zullen opgevolgd worden door L.J. van Bree en E. Pfleiderer, beide afkomstig van de Duitse Rood-dochters.

Rood, dat zich onder andere toelegt op het verpakken en testen van chips werd in 1979 opericht. In de eerste jaren specialiseerde het bedrijf zich in het testen van chips ten behoeve van de eindgebruiker. In recente jaren verichtte Rood de tests in toenemende mate in opdracht van de chipfabrikanten. Omdat een van die belangrijke klanten zich terugtrok was Rood vorig jaar gedwongen de vestiging in het Limburgse Eygelshoven te sluiten. Bij Rood werken nu ruim 400 werknemers. Rood is genoteerd aan de parallelmarkt.