Tapie krijgt bod van miljard mark voor Adidas

De president-directeur van de Duitse fabrikant van sportartikelen Adidas, Rene Jäggi, heeft de Franse ondernemer en meerderheidsaandeelhouder Bernard Tapie een miljard mark geboden voor het bedrijf.

Dit bedrag ligt dicht bij wat Tapie wil hebben, zo heeft de Fransman verklaard tegenover het economische dagblad Les Echos. Jäggi bevestigde vrijdag dat hij namens een internationale groep investeerders een bod heeft gedaan, maar noemde geen bedrag.

Volgens Tapie, eerder dit jaar kortstondig minister van stadsvernieuwing in de regering van premier Bérégovoy, heeft Jäggi belangrijke Britse en Amerikaanse banken achter zich staan. De zakenman wil nog geen besluit nemen omdat hij eerst wil praten met topman Stephen Rubin van de Britse Pentland-groep, die het recht op eerste koop heeft en al een belang in Adidas bezit. Tapie verwacht bovendien binnen enkele dagen andere aanbiedingen, onder meer van een groot Frans textielbedrijf. Volgens Les Echos gaat het om de Devanlay-groep, bekend van de Lacoste-shirts.

Tapie heeft via zijn financiële houdstermaatschappij Bernard Tapie Finances (BTF) nog een belang van 55 procent in Adidas. BTF moet vóór eind augustus 730 miljoen frank (245 miljoen gulden) aan schulden aflossen die werden aangegaan bij de overneming van Adidas in juli 1990.