Man ziet eigen auto kraken via museum-periscoop

DEN HELDER, 27 JUNI. Een Duitse toerist in het marinemuseum van Den Helder heeft, turend door een daar opgestelde periscoop, drie mannen betrapt die bezig waren zijn auto te kraken. Dat heeft een woordvoerder van de Helderse politie vrijdag bekendgemaakt.

De Duitser bezocht samen met zijn echtgenote het marinemuseum en tuurde door de periscoop van een onderzeeboot die het museum daar als attractie heeft opgesteld. Daarmee zocht de man de omgeving af en ontdekte plotseling drie mannen bij zijn in de buurt geparkeerde auto. Eén man bevond zich al in het voertuig, de andere twee stonden ernaast. De toerist sprintte naar buiten en kon één dader grijpen. De dief schoot echter uit zijn jas en wist te ontsnappen.

De politie heeft later een van de daders, een 30-jarige man uit Den Haag, uit de bosjes kunnen plukken. De andere twee zijn voortvluchtig. De dieven stalen een draagbare televisie, een fotocamera en twee zakcomputers. De buit is spoorloos.