KLM en PTT Post beginnen samen distributiebedrijf

AMSTELVEEN, 27 JUNI. KLM en PTT Post hebben gisteren een contract getekend voor de oprichting van InterPost Group of Companies B.V. Met de samenwerking willen beide bedrijven een dienstenpakket op de wereldmarkt aanbieden ten behoeve van uitgeverijen, drukkerijen, postorderbedrijven en distributeurs van gedrukt materiaal.

InterPost wordt gevestigd in Hoofddorp en telt wereldwijd ongeveer 400 werknemers. Interpost heeft de beschikking over vijf dochterondernemingen, waaronder verkooporganisaties in de VS, Canada en het Verre Oosten.

Bij InterPost kunnen alle activiteiten - van opdrachtgever tot ontvanger - worden ondergebracht, zoals het beheer van adressenbestanden, het verpakken en distribueren van drukwerk en elektronische gegevensdragers en het innen van abonnementsgelden. Ter ondersteuning van deze activiteiten gaan de huidige Publication Distributionorganisaties van de KLM over naar InterPost.

Het contract is de bekrachtiging van de vorig jaar uitgesproken intentie om tot een structurele samenwerking te komen. Beide bedrijven nemen elk voor 50 procent deel in InterPost.

De KLM en PTT Post maken al meer dan 30 intensief gebruik van elkaars aanvullende diensten. De oprichting van InterPost wordt in een gezamenlijke verklaring dan ook een “logisch gevolg” genoemd.