Foto: Woensdag is in de Rotterdamse dierentuin ...

Foto: Woensdag is in de Rotterdamse dierentuin Blijdorp een wolvenvallei geopend met een oppervlakte van ongeveer 1.500 vierkante meter.

In een Zuideuropees landschap met rotspartijen, verspreide boomstronken en struikgewas leven daar twee Spaanse wolven. In de hoogste rots (de huilheuvel) is een hol gemaakt, waarin de vier jaar oude broer en zus Doerac en Rosa 's nachts verblijven. De Spaanse wolf is een bedreigde diersoort. Een van beide zal binnenkort geruild worden met een wolf uit de dierentuin van Barcelona, zodat in Rotterdam gefokt kan gaan worden. Blijdorp hoopt over een paar jaar een kleine roedel in de vallei te hebben. Drinken doen de wolven uit het beekje of het rotsmeertje. Voer krijgen ze nu nog om de dag, maar zodra ze wat gewend zijn, zullen de oppassers zo nu en dan een stuk kalf of schaap verstoppen, waar ze dan dagenlang van moeten eten. Voor de bezoekers zijn er drie kijkpunten waar vanaf ze de dieren kunnen ontdekken.

    • Paul Stolk Iskwart Eeuw Pers
    • Ontving Twee Zilveren Camera'S