Arrestaties tijdens "Nacht van Assen'

ASSEN, 27 JUNI. De politie heeft vannacht 38 arrestaties verricht tijdens de zogenoemde "Nacht van Assen', voorafgaand aan de TT-motorraces.

In Witten, nabij Assen, heeft de politie waarschuwingsschoten moeten lossen toen zij een aanhouding wilde verrichten in het tentenkamp dat daar is opgeslagen. Een groep toeschouwers trachtte de arrestant bevrijden en bekogelde de politie met bierflesjes. Daarbij werden zes aanhoudingen verricht. In Assen zelf zijn 22 inzittenden van een streekbus direct naar het politiebureau gereden op verdenking van het plegen van vernielingen aan de bus. Achttien van hen zijn inmiddels vrijgelaten. De politie verrichte bovendien negen arrestaties wegens geweldpleging en bedreiging. Volgens een woordvoerder was het aantal aanhoudingen iets hoger dan vorig jaar. Toch sprak hij van een vrij rustige nacht. In Assen logeren zo'n 65.000 mensen tijdens de TT, in Witten zo'n 25.000.