TROS mag delen serie niet herhalen

HILVERSUM, 26 JUNI. De TROS krijgt geen toestemming voor heruitzending van 65 oude afleveringen van Medisch Centrum West.

Het Commissariaat voor de Media heeft de omroep laten weten dat de serie eerst van verboden reclame-uitingen moet worden ontdaan. In de betreffende afleveringen, die vanaf 1988 werden uitgezonden, worden merknamen van medicijnen genoemd. De TROS vindt dat de afleveringen opnieuw moeten kunnen worden vertoond omdat het Commissariaat daar indertijd niet tegen is opgetreden. Volgens het Commissariaat is en was reclame in drama-series als Medisch Centrum West nooit toegestaan. Het Commissariaat zal de TROS opnieuw een boete opleggen voor overtreding van de reclameregels. Begin dit jaar is in Medisch Centrum West reclame gemaakt voor een middel tegen galbulten.