Nieuwe sanering voor Luchthaven Maastricht

De Luchthaven Maastricht schrapt dit jaar vermoedelijk nog eens 45 arbeidsplaatsen.

De verhuizing van het koeriersbedrijf Emery Worldwide naar de Belgische luchthaven Zaventem per 1 maart dit jaar vormt de voornaamste oorzaak van de personeelsreductie, zo blijkt uit het jaarverslag.

Vorig jaar werden al 25 arbeidsplaatsen geschrapt in verband met tegenvallende ontwikkelingen. De luchthaven behaalde in 1991 opnieuw een sterk negatief resultaat. Het verlies verminderde marginaal van 4,99 miljoen tot 4,97 miljoen gulden. De omzet nam fractioneel af tot 15,75 miljoen gulden.

Een wijziging van de waarderingsgrondslag leverde een meevaller op van bijna negen ton. Dat bood de directie de gelegenheid een voorziening te treffen voor het laten afvloeien van personeel. Het saldo van bijzondere baten en lasten bedraagt 539.396 gulden.

Maastricht had vorig jaar als vele andere luchthavens te kampen met een vermindering van het passagiersvervoer door de Golfoorlog en de economische malaise in de wereld. Het aantal passagiersbewegingen liep terug. Daarentegen werd er iets meer vracht aan- en afgevoerd: 50.500 ton tegen 49.800 ton in 1990.