Fors minder winst drogisten-associatie

De Drogisten-Associatie (DA) in Zeist heeft in 1991 een winst behaald van 172.000 gulden tegen 663.000 gulden in 1990.

Onderzoeks- en aanloopkosten voor de nieuwe organisatie met de drogistengroothandel DynAdro en de detailhandelorganisatie DynAretail hebben het resultaat gedrukt, zo blijkt uit het jaarverslag 1991 van de coöperatie.

Met 1043 aangesloten zelfstandige drogisterijen heeft DA in 1991 een omzet behaald van meer dan 1 miljard gulden. De gemiddelde omzet per winkel steeg met 7,5 procent. De stijging van de omzet had met name plaats door een belangrijk meer dan gemiddelde groei van de grotere DA-zaken. Tegenover een daling met 10 winkels stond een gemiddelde omzetstijging per drogisterij van 70.000 gulden. De gezamenlijke inkoop bij de DA-centrale steeg met 15 miljoen gulden tien procent.

In 1991 ging de drogistengroothandel DynAdro van start. DA heeft een derde van de aandelen in handen, terwijl Interpharm (onderdeel van Internatio-Müller) over de rest beschikt. Begin 1992 werd de detailhandels-dienstenorganisatie DynAretail actief, waarvan Interpharm een derde van de aandelen heeft en DA de rest.