Zomertentoonstelling

In het Canon Image Centre is werk te zien van twee Amerikaanse fotografen.

Lewis W. Hine kreeg in 1908 van The National Child Labor Committee het verzoek om werkende kinderen te fotograferen. Vermomd als straatventer of bijbelverkoper verschafte hij zich toegang tot mijnen en fabrieken. Zijn foto's speelden een grote rol bij het mobiliseren van de publieke opinie omtrent de erbarmelijke werkomstandigheden van kinderen. Altijd trouw aan zijn credo "photography is a moral responsibility' werd hij algemeen erkend als een van de grote exponenten van de sociale fotografie.

John Heskeths foto's ontstaan 's nachts in totale duisternis. Hij loopt tijdens de zeer lange belichtingstijden door de scène om kleurfilters te verwisselen en het onderwerp te verlichten. Dit levert een zeer bijzonder beeld op dat gebaseerd is Heskeths dromen en gevoelens.Amsterdam, Leidsestraat 79. T/m 13 aug. Di t/m vr 12-17u45, za 11-16u45. Vrij entree. Inl 020-6254494.