Verlies van de eerste set nekt Haarhuis

LONDEN, 25 JUNI. Het draaide om de eerste set, vond Paul Haarhuis na zijn partij in de tweede ronde op Wimbledon, gisteren tegen landgenoot Richard Krajicek. “Als ik die had gewonnen, zou zijn weerzin tegen tennis op gras zijn gaan opspelen.” Krajicek, zonder veel agressie en met een weinig succesvolle volley, versloeg zijn opponent in de tiebreak (8-6) en haalde daarna vlot de winst binnen met 6-3, 6-1.

Haarhuis was redelijk vermoeid van de vijf sets in de eerste partij. En Krajicek herhaalde het scenario van zijn eerste ontmoeting. Hij was op de juiste momenten fel en accuraat. “Spelen op gras is frustrerend”, legde Haarhuis uit. “Een bal die net anders opspringt en verkeerd op je racket komt. Daar moet je tegen kunnen.”

Bij de mannen hadden titelverdediger Michael Stich en de als tweede geplaatste Stefan Edberg het lastig. Mansdorf won de eerste set van Stich (6-4), dwong in de tweede een tiebreak af en verloor tenslotte met tweemaal 6-3. Edberg had in de Zuidafrikaan Muller een moeilijke tegenstander: 7-6, 6-3, 7-6.

Bij de vrouwen verlieten twee geplaatste speelsters in de tweede ronde het toernooi. Sanchez verloor van Halard (6-3, 2-6, 6-3) en de Japanse Date had niets in te brengen tegen Gigi Fernandez: 6-2, 6-3. Nicole Muns-Jagerman overleefde de eerste ronde niet (6-1, 6-4 tegen Fragnière-Maleeva), Manon Bollegraf was al een ronde verder maar kon Katerina Maleeva geen tegenstand bieden: 6-4, 6-1.