Vakantieprijs voor dominee Visser

ROTTERDAM, 25 JUNI. Voor zijn werk voor vluchtelingen, verslaafden en zwervers krijgt de Rotterdamse predikant H. Visser (50) een prijs (een reis met zonnige bestemming voor twee personen) van de redactie van het Rotterdamse huis-aan-huisblad De Havenloods. Visser is leider van het opvangstcentrum "Perron 0' bij het Rotterdamse Centraal Station als ook van de hulpverlening in de Pauluskerk daar vlakbij.

Sinds 1979 is Visser verbonden aan de Stichting voor kerkelijke sociale arbeid (KSA), die uitgaat van de hervormde en doopsgezinde gemeenten in de Maasstad. KSA houdt zich bezig met hulpverlening aan verslaafden en zwervers en welzijnswerk voor ouderen als ook voor lichamelijk gehandicapten. Voordat Visser in Rotterdam kwam, studeerde hij theologie in Utrecht. Daarna was hij industriepredikant bij de Hoogovens in IJmuiden, deed hij jeugdwerk in het Groningse Leek en werkte hij negen jaar als zendeling in Indonesië. Vooral door zijn werk daar heeft hij naar zijn zeggen de stress-bestendigheid en het geduld geleerd die voor zijn werk in Rotterdam van belang zijn. Al in 1979 kampte die stad met een groot drugsprobleem. Visser haalde verslaafden de kerk binnen, richtte er ook een "junkie-eethuis' in en staat toe dat in een van de ruimten van het kerkgebouw heroïne wordt gebruikt. Behalve voor verslaafden werken dominee Visser en zijn team voor travestieten en transseksuelen als ook voor vluchtelingen en asielzoekers aan wie de kerk zonodig onderdak biedt. Visser zal van de hem toegekende prijs geen gebruik maken en stelt die aan medewerkers ter beschikking.