Nieuw bestuur benoemd bij Noro

De grootste op Nederland gerichte particuliere beleggingsmaatschappij, Noro, heeft de banden met oprichter/grootaandeelhouder John A. Fentener van Vlissingen losser gemaakt.

Fentener van Vlissingen is gisteren afgetreden als directeur en toegetreden tot een nieuwe raad van commissarissen van de overkoepelende Noro Management Advisory Service, gevestigd op de Nederlandse Antillen. Deze raad onder voorzitterschap van oud-bestuursvoorzitter van Stork mr. F.O.J. Sickinghe, bestaat verder nog uit drs.J.W.M. Simons (voorzitter van de raad van de bestuur van het Bouwfonds van Nederlandse Gemeenten) en de vertrouwensman van de familie Fentener van Vlissingen, drs. A.Schuitemaker. Er wordt nog gezocht naar een onafhankelijke vijfde commissaris.

Dr. I.J.J. Heesterbeek is J.A. Fentener van Vlissingen opgevolgd als directievoorzitter. De overige directieleden zijn J.A. Kempers en de enige overgebleven directeur, F. Mouthaan RA.

De instelling van het nieuwe bestuur is het gevolg van een revolte vorig jaar onder aandeelhouders, vanwege handel met voorkennis en te hoge provisiekosten. Het toen ingeschakelde organisatie-adviesbureau Horringa & De Koning stelde dat de geloofwaardigheid van Noro in gevaar kwam vanwege een verstrengeling van de belangen van directeur/grootaandeelhouder Fentener van Vlissingen.