Dag van de Architectuur

Op 1 juli wordt voor de zevende keer de Internationale Dag van de Architectuur gehouden.

Net als in de voorgaande jaren zijn er tentoonstellingen, forumdiscussies, boottochten, publieksprijzen, wandelroutes en rondleidingen georganiseerd om het publiek te confronteren met de gebouwde omgeving. Daarbij worden er, ter gelegenheid van het 150-jarig bestaan van de Nederlandse Bond van Architekten, al sinds het begin van dit jaar activiteiten georganiseerd. Zo zijn er van de 20 etappes van de Architectuurestafette nog 6 af te leggen waarna op 1 juli de viering van de Dag van de Architectuur volgt. In Almere opent op 1 juli een overzichtstentoonstelling van het werk van de vorig jaar op 32-jarige leeftijd overleden architekt Peter Loerakker. Hij was redacteur van het tijdschrift Forum en ontwierp onder andere een bioscoop met woningen in Zwolle en de inrichting van Café Cox in Amsterdam. In 1987 ontving hij de eerste Jonge-Wibautprijs voor architekten. Stadhuis, Stadhuisplein 1, Almere. T/m 29 aug. Ma t/m vr 9-17u, za en zo 10-16u.

Verder activiteiten in: Amersfoort, Breda, Den Haag, Hilversum, Leeuwarden, Leiden, Rotterdam, Tilburg, Veenendaal, Venlo en Zwolle. Inl bij de plaatselijke VVV-kantoren.