AMSTERDAM

Tijdens de Feministische Boekenbeurs in de Beurs van Berlage op vr 26 juni: van 9.30-18u in drie zalen lezingen, voordrachten en discussie met schrijfsters uit verschillende landen.

Enkele namen: Hella Haasse, Ellen Kuzwayo en Renate Dorrestein. 's Avonds (20u) is er een programma over De Esthetiek van de Lust met oa Shere Hite, Marilyn French, Ethel Portnoy en Sarah Verroen. Op za 27 juni ruim twintig programma's, met oa Anne Hébert, W.A. Mitgutsch, Lela Sebbar, Margriet de Moor en Monika van Paemel.'s Avonds is er een poëzieavond met oa Ankie Peypers, Conny Rojas Sann, Elma van Haren en Nelly Frijda. In het Vondelpark (Openluchttheater, 21-23u) zingt Mathilde Santing liedjes van Randy Newman en speelt Lady Komedie "Waterzucht'. Zondag overdag van 9u30-18u oa Marina Warner, Zhang Jie en Lela Houari. Het slotfeest begint zo om 21u in Theater Escape, Rembrandtplein 11-15. Inl en kaarten bij het UIT-Buro of de kassa van de Beurs van Berlage: 020-6211211/6270466.