Alle Tandy winkels moeten dicht

Er is geen sprake van serieuze kopers voor de vijfenveertig Tandy-winkels in Nederland.

Sluiting van alle winkels, die consumenten elektronica verkopen, is onvermijdelijk. Tot die sombere conclusie kwam de Dienstenbond FNV gisteren na een gesprek met de directie van Tandy. Ook kwamen de Dienstenbond FNV en de directie een sociaal plan overeen. De aanwezige personeelsleden stemden in met het plan. Volgens een woordvoerder van de vakbond is dit sociaal plan beter dan de regeling die de directie eerder aanbood. Daarin werd alleen gesproken over een afvloeiingsregeling voor mensen die langer dan vijf jaar in dienst zijn. Een groot deel van het personeel is evenwel beduidend korter werkzaam bij Tandy. In het nieuwe sociaal plan is opgenomen dat iedereen een bedrag krijgt uitgekeerd, dat varieert van één tot zestien maanden salaris.

Besloten is alle 45 Tandy-winkels eind juli te sluiten na een algehele voorraaduitverkoop. De directie van het Canadese moederbedrijf Intertan zegt dat grote verliezen leiden tot sluiting van de Tandy-winkels. In Europa moeten ruim 200 vestigingen op korte termijn dicht. In Nederland betekent dit sluiting van alle filialen.