UPI door Arabische zakenlieden overgenomen

NEW YORK, 24 JUNI. Na een dag onderhandelen tussen crediteuren, het management van UPI en de faillissementsrechter is het Amerikaanse persbureau UPI overgenomen door de Middle East Broadcasting Company (MBC). MBC bood 3,95 miljoen dollar voor het noodlijdende persbureau en overtrof daarmee het bod van de Newyorkse advocaat Leon Charney.

MBC is een in Londen zetelende televisiemaatschappij die Arabisch-talige programma's maakt. De maatschappij is in handen van Arabische zakenlieden. Vorige week maakte MBC zijn bod van 3,5 miljoen dollar bekend, maar omdat UPI had beloofd gedurende tien dagen alleen met Charney te onderhandelen, zei UPI-woordvoerder Steve Geimann enkele dagen geleden nog dat wat hem betreft het MBC-bod niet aan de orde was. Achter de schermen waren de crediteuren, die 62 miljoen vorderen, en MBC al wel in gesprek.

Overeenstemming werd gisteren in de loop van de dag bereikt, nadat Charney zijn bod had verhoogd tot 3,75 miljoen dollar. De crediteuren hoopten dat het bieden tot een nog hoger bedrag zou leiden. Rechter Francis Conrad besloot uiteindelijk in het voordeel van MBC.

Niet bekend