Tjoeroeg boekt licht verlies voor afschrijvingen

Het eind vorig jaar in opspraak geraakte Tjoeroeg Beheer uit Rotterdam, (handel, belegging, exploitatie van onroerend goed en filmrechten) zal de eerste helft van 1992 afsluiten met een licht negatief resultaat vóór afschrijvingen.

Voor geheel 1992 verwacht de directie een licht positief resultaat na afschrijvingen. In 1990 was er 4,5 miljoen gulden verlies.

Tjoeroeg kwam vorig jaar in opspraak wegens onder meer zondigen tegen de Wet Effectenhandel omdat het aandelen onder een breed publiek had verspreid zonder een prospectus. De Amsterdamse effectenbeurs verzocht haar leden dringend niet langer in aandelen Tjoeroeg te handelen op de incourante markt.

Tjoeroeg zou banden hebben gehad met de failliet gegane Rotterdam Investment Group en met de Canadese zwendelaar Irvin Kott. Afgezien daarvan is Tjoeroeg meerderheidsaandeelhouder van Schrasser Beheer, die in 1990 het bedrijf Abim Beheer verkocht aan de groothandelsgroep Sligro. Dit bleek voor Sligro een kat in de zak en een strop van 20 miljoen gulden die leidde tot een rechtszaak.