Record kijkcijfers

De uitzending van de voetbalwedstrijd Nederland - Denemarken trok maandagavond een recordaantal van 10,2 miljoen kijkers.

Dat was 200.000 meer dan het duel van Oranje tegen Duitsland. De meesten, 8,2 miljoen keken thuis, 1,3 miljoen bij buren of kennissen en 700.000 in het café of elders. Het bereik onder mensen van zes jaar en ouder was 76 procent. Dit bleek uit een onderzoek van AGB-Intomart in opdacht van de NOS en Ster.

De kijkers waardeerden het verlies tegen de Denen met een 7,0, de winst op de Duitsers kreeg een 8,5. Het gemiddelde cijfer voor voetbalwedstrijden is 7,2. Dat kijkers het voetbal op hun amusementswaarde beoordelen, blijkt uit de cijfers voor de matige prestaties van het Nederlands elftal tegen Egypte en Engeland bij het WK in 1990. Die werden met een 6,0 beoordeeld. De hoogste kijkcijfers, 7,2 miljoen, voor een programma zonder sport behaalde een uitzending op 2 januari 1988 over het wereldrecord domino-stenen omgooien.