Koersen kalven af op bladstille beurs

AMSTERDAM, 24 JUNI. Op het Damrak stonden de meeste aandelenkoersen vandaag op een licht verlies. Beleggers laten zich dezer dagen nauwelijks zien waardoor de omzetten klein blijven. Philips en KLM zagen hun koersen verder afkalven.

AMSTERDAM De koersafbrokkeling van de internationals Philips en KLM lijkt nog steeds niet voorbij. Vandaag verloren beide concerns wederom enkele dubbeltjes. Het Philips-aandeel liep twee dubbeltjes in waarde terug tot 30,90 gulden. KLM verloor vier dubbeltjes en daalde naar 37,10 gulden.

Ook Koninklijke Olie was zwak gestemd en daalde zeven dubbeltjes tot 152,80 gulden. De EOE-index stond om 13.00 uur op een verlies van 1,7 punt op 304,58.

NEW YORK De aandelenkoersen op Wall Street sloten gisteren iets hoger. Het Dow Jones-industrieel gemiddelde steeg 4,83 punten tot 3.285,63. De omzet bleef met 190 miljoen aandelen bescheiden. Ook de beurshandel in New York heeft last van de zomerstilte. De koerswinsten werden vooral toegeschreven aan het herstel in Tokio op dinsdag. Dat Tokio vandaag weer daalde, werd eerst na sluiting van Wall Street bekend.

LONDEN British Aerospace was een van de opmerkelijke dalers vandaag op de Britse beurs waar de aandelenkoersen over een breed front omlaag gingen. De omzetten bleven vanmorgen erg beperkt. Het FT-100-koersgemiddelde, dat gisteren 10,3 punten hoger sloot op 2.560,6, stond omstreeks het middaguur op een verlies van 17,6 punten.

FRANKFURT Koersdalingen bij Daimler en Siemens zette vanmorgen een overigens rustige Duitse beurs onder lichte druk. Het Dax-30-koersgemiddelde, dat gisteren een half punt hoger sloot op 1.771,14, liet omstreeks het middaguur een verlies van 2,56 punten zien.

TOKIO Op de effectenbeurs in Tokio was het vandaag weer mis met de stemming.

Het Nikkei-225-koersgemiddelde daalde met 253,32 punten ofwel 1,6 procent tot 15.853,67 en bereikte daarmee een laagterecord dat sinds oktober 1986 niet meer was gehaald. Het koersgemiddelde was gisteren nog met 186 punten gestegen na een scherpe daling met 599 punten op de daaraan voorafgaande dag.