'G-7 neemt stappen voor GATT'

MUNCHEN, 24 JUNI. De leiders van de zeven grootste industriele landen (G-7) zijn niet van plan tijdens hun top begin volgende maand in Munchen speciale stappen te ondernemen om de 'Uruquay-ronde' over liberlalisering van de wereldhandel vlot te trekken.

Dit heeft de woorvoerder van de Duitse bondskanselier, Helmut Kohl, gisteren verklaard. Volgens woordvoerder Dieter Vogel hopen de leiders van de G-7 dat de onderhandelaars in het kader van de GATT (Algemene Overeenkomst over Tarieven en Handel) een oplossing kunnen vinden voor het conflict tussen de EG en de VS over de landbouwsubsidies.

Indien zij hier niet in slagen kunnen de leiders van de G-7 volgens hem weinig meer doen dan hun ministers te vragen door te onderhandelen. “Ik kan niet zeggen of de Uruguay-ronde begin juli tot een resultaat heeft geleid.” Directeur-generaal A. Dunkel van de GATT waarschuwde gisteren dat in de handelsronde niet alleen de landbouw een obstakel vormt. (Reuter)