Winst Leblanc

Luc Leblanc is gisteren, ondanks een val in de afsluitende tijdrit in Barcelona, winnaar van de Midi Libre gewonnen.

In de rit over bijna dertien kilometer verspeelde de Fransman 47 seconden op winnaar Jekimov en bijna een halve minuut op de Slowaak Svorada. Zijn voorsprong op Svorada slonk daardoor in het eindklassement tot twaalf seconden na 24 uur fietsen. In de tijdrit eindigde Frans Maassen als derde. Leblanc herstelde zich ongekend snel van zijn slippertje over een verfstreep op het asfalt, dat door de aanhoudende regen toch al glad was.

In de Ronde van Zwitserland behaalde Wilfried Nelissen zijn tweede dagsucces. In de massasprint van de rit over 243 km van Zofingen naar Payerne bleef de Belg Michel Zanoli net voor. De Italiaan Furlan blijft eerste in het algemeen klassement.