Tientallen doden bij strijd in Turks Koerdistan

ANKARA, 23 JUNI. Turkse troepen hebben gisteren in het zuidoosten van het land 20 Koerdische guerrillastrijders gedood bij een botsing aan de grens met Iran.

Zelf verloren ze zes man, aldus het persbureau Anadolu. Het persbureau meldde vandaag dat Koerdische rebellen op hun beurt bij een aanval in de buurt van de stad Gercus in de provincie Batman 11 mensen hadden gedood en zeven gewond. Wanneer die aanval plaatshad, werd niet gemeld. Sinds zondag zijn zeker 44 mensen gedood bij Turks-Koerdisch geweld. Het dodental sinds het begin van het jaar staat op 770. Ongeveer 65.000 man regeringstroepen, politie en paramilitaire eenheden en 30.000 civiele dorpswachters vechten in het overwegend Koerdische zuidoosten tegen de separatistische Koerdische Arbeiderspartij (PKK). (Reuter)