Mijnbouwkundige Werken opnieuw met fors verlies

De Nederlandsche Maatschappij tot het verrichten van Mijnbouwkundige Werken (NMKW) uit Rotterdam heeft vorig jaar 60 miljoen gulden verlies geleden tegen 62 miljoen verlies in 1990.

De omzet verminderde van 246 tot 237 miljoen gulden. Mijnbouwkundige Werken is in maart van de beurs gehaald. In het verleden was het een houdstermaatschappij van aandelen Hoogovens. Enkele jaren geleden ging het zich toeleggen op filmdistributie en verwierf het een deelnemingen in Franse supermarktketens. Zo bezit NMKW 38 procent in de warenhuisketen Grands Magasins en 38 procent van het Amerikaanse filmdistributiebedrijf Sovereign Pictures.

Met filmdistributie ontstond vorig jaar 54 miljoen gulden verlies. De communicatie-sector leverde 7 miljoen gulden verlies op. NMKW heeft onlangs onderhands aandelen geplaatst voor 40 miljoen en besluit binnenkort over een kapitaalverhoging tot met maximaal 20 miljoen gulden.