Man verhangt zich in verhoorkamer

AMSTERDAM, 23 JUNI. Een 23-jarige arrestant heeft zich gisteren in de verhoorkamer van het Amsterdamse politiebureau Waddenberg van het leven beroofd.

Volgens de politie heeft de man zich opgehangen toen hij na een vier uur durend verhoor even alleen werd gelaten. De man werd zondagavond gearresteerd op verdenking van een overval op een apotheek en het dreigen met een vuurwapen. In de politiecel waar hij de nacht had doorgebracht had hij zijn schoenveters en riemen afgegeven. De politie weigert te zeggen waarmee de man zich verhangen heeft. Het zou niet gaan om een voorwerp dat de man zelf bij zich had, maar om iets dat in de verhoorkamer voorhanden was. In een vandaag uitgebracht jaarverslag pleit de Commissie van Toezicht voor de Amsterdamse politiecellen voor het instellen van aparte arrestanten-bewaarders op de drukste Amsterdamse politiebureaus.