Late revanche voor EK'84

De zege van de Denen betekende een late revanche voor het EK van '84. Toen werd Denemarken in de halve finale na strafschoppen uitgeschakeld door Spanje.

De ervaren Preben Elkjaer Larsen speelde op die 24ste juni in Lyon de rol van Marco van Basten nu. Hij miste als enige zijn strafschop. Na negentig minuten stond het 1-1. Daar veranderde in de verlenging niets meer aan. Maceda scoorde voor Spanje, Lerby voor Denemarken. Uit het huidige elftal deed Sivebaek toen al mee.

In tegenstelling tot het EK'92 waar de Denen slechts op het laatste moment als vervangers van Joegoslavië werden opgeroepen, behoorden de Scandinaviërs vier jaar geleden tot de favorieten. Ze werden in de poule tweede achter de latere kampioen Frankrijk. De Deense opstelling in de halve finale tegen Spanje was: Qvist; Sivebaek, Morten Olsen (Brylle), Nielsen, Busk; Arnesen (Jesper Olsen), Bertelsen, Lerby; Michael Laudrup en Elkjaer Larsen.