Kansarme jongeren krijgen rijles

UTRECHT, 23 JUNI. Zevenentwintig kansarme jongeren uit Utrecht en Amsterdam krijgen de komende drie weken gratis rijles van militairen op het terrein van het legerkamp Crailo bij Hilversum. Ook zullen zij daar zware lichamelijke oefeningen krijgen.

De groep bestaat uit laagopgeleide Marokkaanse, Surinaamse, Antilliaanse en Turkse jongens die geen werk hebben. Een aantal heeft zich schuldig gemaakt aan vormen van kleine criminaliteit. Degenen die daarvoor volgens de begeleidende militairen geschikt zijn, krijgen na de zomervakantie de kans een opleiding voor het groot rijbewijs te volgen.

Niet bekend

Het project is een experiment van de landelijke Jeugdadviesgroep Politie, waarin vertegenwoordigers van de politie in grote en middelgrote steden zitting hebben. De groep stelt in opdracht van de Commissie Sociale Vernieuwing projecten op, die de kans op werk voor kansarme jongeren moeten vergroten en het afglijden naar de criminaliteit moeten voorkomen.